A Szénrégió Bizottság Titkárság is képviseltette magát az Igazságos Átmenet Platform 9. Konferenciáján

Közzétéve:

Kategória:

Kilencedik alkalommal került megrendezésre az Európai Bizottság által alapított Igazságos Átmenet Platform konferenciája Brüsszelben. Az eseményen több, mint 1000 regisztrált résztvevő, köztük mintegy 300 személyesen is részt vett, hogy megosszák nézeteiket és tapasztalataikat az igazságos átmenet folyamatáról, beleértve az Igazságos Átmeneti Alap projektjeinek eddigi eredményeit.

A konferencián megvitatott témák között szerepelt a szegénység elleni küzdelem, a projektek megvalósításának nyomonkövetése, az energiaközösségek, a zöld jövőhöz szükséges készségek és a fiatalok bevonása az átmenetbe. A rendezvényen az egyetemünket a Szénrégió Bizottság Titkárságának vezetője, Dr. Piskóti-Kovács Zsuzsa képviselte.

A konferencia előadói között volt Elisa Ferreira, kohéziós és reformügyi biztos, Kadri Simson energiaügyi biztos, Nicolas Schmit, a foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős biztos, Themis Christophidou, a regionális és várospolitikai főigazgató, valamint Zakia Khattabi, Belgium éghajlatért, környezetvédelemért, fenntartható fejlődésért és zöld megállapodásért felelős minisztere.
A konferenciához kapcsolódóan került megrendezésre a Platform Stakeholder engagement munkacsoportjának az alakuló ülésére a Bizottság MERO épületében: a munkacsoportot 23 első körös tagsággal rendelkező szervezet alkotja, egyetemünk egyedüli magyar szervezetként vesz részt a munkacsoport munkájában.

A tanulmányút a LIFE IP North-HU-Trans projekt keretében valósult meg.

Bejegyzés megosztása