Az Igazságos Átmenet Platform 8. Konferenciáján történő részvétel Brüsszelben

Közzétéve:

Kategória:

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Igazságos Átmenet Platform konferenciája Brüsszelben. Az Igazságos Átmeneti Platform segíti az érintett feleket az Igazságos Átmenet Mechanizmus által nyújtott támogatás felhasználásában, beleértve az Igazságos Átmeneti Alapot is. A platform aktívan támogatja a legjobb gyakorlatok megosztását az igazságos átmenet megvalósításában részt vevő valamennyi érintett fél között. A konferencián Elisa Ferreira, az Európai Bizottság kohézióért és a reformokért felelős biztosa is részt vett: egy vitaindító előadást tartott, melynek keretében lehetőség volt kérdések feltételére is. 

A konferencián Dr. Piskóti-Kovács Zsuzsa, a Szénrégió Bizottság Titkárságának vezetője a “Kommunikáció az igazságos átmenetről” szekcióban tartott előadást és vett részt az előadást követő kerekasztal beszélgetésben. Az előadás keretében az Igazságos Átmenet Platform Horizontális Stakeholder Stratégia Munkacsoport 3-as akciócsoportját képviselte, melynek tagjaként az elmúlt hónapokban egy kommunikációs eszköztárat dolgoztak ki egy nemzetközi csapattal. A kommunikációs eszközár elősegíti az igazságos átmenettel kapcsolatos hatékony kommunikációt az európai szén+régiókban. Az előadást követően a Titkárság vezetőjének lehetősége nyílt bemutatni a Szénrégió Bizottság működését, illetve azokat a jó gyakorlatokat, melyeket a személetformálás területén végez az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a LIFE projekt keretében. A kerekasztal beszélgetést Hencsey Mónika, az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságának Költségvetésért, kommunikációért és általános ügyekért felelős igazgatója moderálta.   

A konferenciához kapcsolódóan két operatív munkacsoporti ülés is megvalósításra került: az említett Horizontális Stakeholder Stratégia, illetve a Távhős munkacsoport. Előbbi esetén Hegyi Balázs, a Szénrégió Bizottság Titkárságának környezeti szakértője képviselte az egyetemet. 

A konferencián a Szénrégió Bizottság Titkárságának munkatársai mellett Szarvas László, Visonta település polgármestere is részt vett: ez volt az első olyan Platform konferencia, ahol az Észak-magyarországi szénrégió polgármestere is részt vett. 

Képek: Dariusz Stankiewicz és Dr. Piskóti-Kovács Zsuzsa

Bejegyzés megosztása