Bányalátogatáson vettek részt a Zöld hét keretében meghirdetett rajzpályázat nyertesei

Közzétéve:

Kategória:

A Zöld hét az EKKE-n elnevezésű programsorozat keretében meghirdetett rajzpályázat első helyezettjei a bervai mészkőbányában vehettek részt egy jutalom kiránduláson, melynek keretében megismerkedhettek a mészkő bányászattal, valamint a bányászat fenntartható fejlődésben betöltött szerepével.

A Zöld hét az EKKE-n elnevezésű programsorozat keretében rajzpályázatot hirdetett meg a Szénrégió Bizottság Titkársága a partner általános iskolák tanulói részére. A versenyen az alsó tagozatos diákok képeslapot, míg a felső tagozatosak plakátot terveztek a fenntarthatósággal kapcsolatos témákban.

Az első helyezettek a bervai mészkőbányában vehettek részt egy jutalom kiránduláson, melynek keretében megismerkedhettek a mészkő bányászattal, valamint a bányászat fenntartható fejlődésben betöltött szerepével.

Az ilyen alkalmak kiváló lehetőséget biztosítanak a tanulók környezettudatosságának formálására és egyúttal pályaorientációs szerepet is betöltenek.

A bányalátogatás az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és az OMYA Hungária Kft. közötti együttműködési megállapodás keretében valósult meg.

A hírt beküldte és a fényképeket készítette: Dr. Piskóti-Kovács Zsuzsa, titkárságvezető

Bejegyzés megosztása