Egyetemünk munkatársa meghívott előadóként vett részt az Igazságos átmenet finanszírozása webináriumon

Közzétéve:

Kategória:

Az “Igazságos energetikai átmenet a Nyugat-Balkánon és Ukrajnában” című rendezvénysorozat negyedik webináriumán meghívott előadóként tartott előadást a Szénrégió Bizottság Titkárságának vezetője. A webinárium az energetikai átmenet finanszírozási lehetőségeit vizsgálta, valamint a regionális perspektívából származó gondolatokat és tanulságokat osztotta meg.

A webináriumot Alessandra Sgobbi, a DG NEAR (Európai Szomszédságpolitika és a Csatlakozási Tárgyalások Főigazgatósága) összeköttetés, éghajlat és környezetvédelem ágazatának vezetője nyitotta meg. Dr. Piskóti-Kovács Zsuzsa előadásában bemutatta az egyetemen futó LIFE integrált projekt finanszírozási hátterét, hangsúlyozta a kiegészítő források elérésének jelentőségét az igazságos átmenet céljainak elérése érdekében. Emellett megosztotta gyakorlati tapasztalatait a nemzetközi projektek kidolgozásával kapcsolatban. 

A webináriumot a Kezdeményezés az átalakulóban lévő nyugat-balkáni és ukrajnai szénrégiók részére Titkársága szervezte és bonyolította le.  

További részletes információk itt: Webinar ‘Opportunities to finance energy transitions’ (europa.eu)

Bejegyzés megosztása