Az iskolába járás is lehet fenntartható

Közzétéve:

Kategória:

Elkezdődött az iskola, mely sok család életét megváltoztatja. Íme, néhány tipp arra, hogy a gyerekeink is a fenntarthatóság jegyében járassuk iskolába.

– Készíts előre tízórait a gyerkőcödnek ételesbe vagy vászonzsákba! Ezzel nem csak a sulibüfére adott pénzt spórolod meg, de csökkented a csomagolásból keletkezett szemetet és még csemetéd is egészségesen fog táplálkozni.

– Használj kulacsot! A vásárolt üdítők helyett, töltsd tele otthon a palackot vízzel, frissen facsart gyümölcslével vagy házi limonádéval, szörppel, teával. Mivel könnyen újratölthető a nap folyamán, így biztos lehetsz abban, hogy a gyermeked elég folyadékot iszik napközben, és megelőzöd, hogy még több PET palack kerüljön a szemetesbe.

– Nem kell mindenhová autóval fuvaroznod a gyerekedet. Engedd meg neki, hogy bandázzon az osztálytársaival a buszon, vagy kerékpárral, rollerrel menjen edzésre.

– Ami a legfontosabb, mielőtt az idei tanévre mindenből újat vennél, nézd meg, hogy valóban ki kell-e cserélni az iskolatáskát, tolltartót, tornazsákot, technika felszerelést, földrajzatlaszt és számológépet.
Ha kevesebbet vásárolsz, a pénztárcádat és a környezetedet is kíméled.

– Nem kell mindenből újat venni. Vannak olyan könyvek, munkafüzetek, melyeket a könyvtárból is ki tudsz kölcsönözni, arra néhány alkalomra.
– Nem kell mindent kinyomtatni! Nézz szét a neten. Számos tananyag, munkafüzet elérhető az interneten, melyet online is ki tudsz tölteni. Sőt a javítást is elvégzi a program.
– Adakozz! Ha van olyan ruha, iskolatáska, atlasz, vagy ünneplő cipő, melyet a te gyereked már kinőtt, nem használ, de másnak még jó lehet, akkor add tovább rászoruló családoknak, vagy csak ajándékozd oda az iskolának, vagy egy szeretet szolgálatnak. Ők biztos tudják, hol lesz a helye.

Bejegyzés megosztása