Hannover Messe kiállításlátogatás

Közzétéve:

Kategória:

Két év kihagyás után újra megrendezésre került a világ legnagyobb ipari kiállítása és egyben a világ legjelentősebb iparági üzleti eseménye, a Hannover Messe, ahová üzleti delegációt szervezett a HKIK május végén.

A LIFE-IP North-HU-Trans projekt vállalati mentorprogramjának keretében a mátrai erőmű beszállítóiként és üzleti partnereiként, Heves- és Borsod megyei vállalkozások képviselői csatlakoztak a programhoz.

A kiállításlátogatás célja, a külpiaci lehetőségek feltárása, a külkapcsolatok szélesítése volt, valamint a legkorszerűbb és egyben fenntartható technológiák megismerése. Emellett a 22 résztvevő egymással is egyeztetett technológiai kooperációkról, beszállítói lehetőségekről.

A Hannover Messe kiállításba idén beolvadt a CEBIT informatikai kiállítás is, így nagy számban voltak kiállítók e területről is. A különféle ipart támogató IT megoldások, ipar 4.0 rendszerek, az automatizálás és a robotizáció még hangsúlyosabbak voltak idén. A kiállítók eszközöket, kész megoldásokat kínáltak a cégeknek az egyre élesebb globális versenyhez, s a fokozódó alapanyag- és munkaerőhiányhoz is.

A kiállítás idei fókuszterülete: a FENNTARTHATÓSÁG.

„A HANNOVER MESSE a fenntartható gazdasági növekedést támogatja, mert enélkül a klímacélok túl drágák és így elérhetetlenek. Ráadásul a fenntarthatóság további növekedést és új üzleti lehetőségeket generál. Hogyan? A digitalizáció és az automatizálás energiát és erőforrásokat takarít meg, miközben növeli a termelékenységet. A végeredmény: Sokkal kisebb CO2 lábnyom.”

Bejegyzés megosztása