Közzétéve:

Kategória:

A Szénrégió Bizottság 2021. márciusában hazánk első szénátmenettel foglalkozó, állandó egyeztető fórumaként azzal a céllal jött létre, hogy javaslattevő és döntéstámogató szervezetként biztosítsa a szénkivezetés során érintett szereplők bevonását, az egyeztetések folytonosságát.

A Bizottságnak ez a hatodik ülése volt 2023. február 14-én, központi témáját az EU által jóváhagyott Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz, ezen belül az Igazságos Átmenet finanszírozási témái, kedvezményezettjei és várható felhívásai adták.

A rendezvény Bükkábrány községben, mintegy 40 fő részvételével valósult meg. Az ülés mérföldkőnek számít az Szénrégió Bizottság történetében: ez volt az első olyan tanácskozás, mely a Területi Igazságos Átmenet Tervek Európai Bizottság által történő elfogadása után került lebonyolításra. Az ülést Deli Daniella klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár, a LIFE-IP North-HU-Trans integrált projekt konzorciumvezetője nyitotta meg a projekt és a szaktárca képviseletében.

A rendezvényt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen belül működő Szénrégió Bizottság Titkársága az Energiaügyi Minisztériummal és Bükkábrány Község Önkormányzatával közösen szervezte meg.  

Bejegyzés megosztása