INFORM EU konferencia Country Mix

Közzétéve:

Kategória:

Az Európai Bizottság által Máltán szervezett INFORM EU konferencia Country Mix workshopján a Technológiai és Ipari Minisztérium lehetőséget kapott arra, hogy bemutassa és népszerűsítse a május 7-én Markazon megkezdett, majd május 13-án Öko-forradalom címmel Gyöngyösön és 14-én Abasáron folytatott LIFE IP North-HU-Trans – KEHOP együttműködést.

Jó gyakorlatként bemutattuk, hogy milyen eszközökkel és módszerekkel értük el a rendezvényeken az ifjúságot. Mivel a környezettudatos felnőtté válás már gyermekkorban elkezdődik, így érdemes a környezetvédelemmel kapcsolatos edukációt minél korábban elkezdeni. Erre különös figyelmet fordítottunk az Öko-forradalom elnevezésű rendezvényen, amely kiváló platformot szolgáltatott a célkitűzéseink megvalósításának, hiszen közös céljainkon keresztül több korcsoportban tudtuk megszólítani a gyermekeket és tanáraikat a környezetvédelem, a fenntartható mobilitás és biztonságos közlekedés, valamint a tudatos energiafelhasználás terén. 

A konferencián résztvevők tetszését elnyerte az Öko-Játékok környezettudatos élményprogramja, fa játékai, valamint a saját ötleteken alapuló, projektet bemutató feladatok, kvízek, és edukáció a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából. A gyerekek KRESZ-t érintő oktatása, tudatosságnövelése mellett új személettel,  interaktív kérdezz-felelek módszerrel ébresztettük rá a résztvevőket arra, hogy melyek azok a legfontosabb dolgok, amikre közlekedés közben oda kell figyelni, sorra vettük azokat a veszélyforrásokat, amelyekkel a kerékpáros és gyalogos közlekedés során találkozhatnak.

A konferenciáról további információ az alábbi linkekre kattintva olvasható:

https://www.facebook.com/eufundsmalta/posts/pfbid0KHbxMn4HTXYAJTg341FsanfXq55MU2eTSXAh497b6NeGsEJeZwf2gHuV2u3LkfHfl 

https://www.facebook.com/eufundsmalta/posts/pfbid024eiHnTF3ei7BGuvKQ9s9tCx5TGoCWC6arGbrD4H6r7Qeh7CUywYuzYy7vDympenNl

Bejegyzés megosztása