Kerékpározási szokások 2022

Közzétéve:

Kategória:

A LIFE-IP North-HU-Trans projekt fontos célja többek között az is, hogy fenntartható, lokálisan minimális vagy (lehetőség szerint) zéró károsanyag-kibocsátású mobilitási megoldásokat népszerűsítsen, például azok előnyeinek bemutatásával.

Az „Így bringázik Magyarország 2022” országos reprezentatív kutatás 2022. július – augusztusában 3000 fős reprezentatív mintavétellel készült, melyet az Aktív Magyarország támogatásával a Magyar Kerékpárosklub megbízásából a Medián készített. A kutatássorozat 2018 óta kétévente követi a kerékpározási szokásokat Magyarországon.

A kutatásból kiderül, hogy a megnövekedett gépjárműforgalom nemcsak a természeti környezetre nézve bír negatív hatással, hanem a kerékpározók biztonságérzetére is. A kerékpározás elterjedése érdekében a válaszadók többsége támogatja, hogy az állam és az önkormányzatok a mostanitól több erőforrást fordítsanak a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére, amennyiben arra lehetőségük van.

A Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség adatai szerint a kerékpár-eladások száma csúcsokat döntött az elmúlt egy-két évben. A 1.5 méter előzési oldaltávolság KRESZ-ben való rögzítésének társadalmi támogatottsága szintén magas.

Az „Így bringázik Magyarország 2022” kutatás eredményei megtekinthetők a linkre kattintva: kerekparosklub.hu/kerekparoskutatas-2022

Forrás: Révész Máriusz államtitkár Facebook-oldala, LIFE-IP North-HU-Trans projektmenedzsment.

Bejegyzés megosztása