Látogatás a Nyugat-Macedón szénrégióba

Közzétéve:

Kategória:

A Nyugat-Macedón szénrégió központjában, Kozaniban egy akadémiai rendezvényen képviselték a LIFE integrált projektünket munkatársaink. A rendezvény a CINTRAN Horizon 2020-as projekt keretében valósult meg, amely az európai szénrégiókban végbemenő változások jellemzőit és dinamikáját vizsgálja. A rendezvény fő célja az volt, hogy a hálózatépítés által lehetőséget biztosítson a résztvevőknek arra, hogy megismételhető megoldásokat találjanak az igazságos átmenet kihívásainak kezelésére.

A rendezvényen több, mint 50 részvevő volt jelen 15 országból. Az Észak-magyarországi szénrégiót az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen működő Szénrégió Bizottság Titkársága és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselték. A plenáris előadások mellett több műhelymunka valósult meg az alábbi témákban: energiaközösségek kialakítása, érintettek bevonása, területi igazságos átmenet tervek.

Régiónk lehetőséget kapott egy saját műhelymunka lebonyolítására is, melynek keretében bemutattuk az előttünk álló, gazdasági diverzifikációval kapcsolatos kihívásokat. A résztvevők csapatmunka keretében feltárták, hogy az egyes szénrégiók hogyan képzelik el a gazdasági diverzifikáció megvalósítását. A rendezvény terepgyakorlattal zárult, mely során a résztvevők a Nyugat-Macedón Lignitbányászati Központba látogattak el, ahol jó gyakorlatokat ismerhettek meg alternatív rekultiváció kapcsán.

Bejegyzés megosztása