Vanja Terzic/iStock

Megújuló energia részaránya

Közzétéve:

Kategória:

Az összes energiaforrásból származó hazai teljes energiafogyasztáson belül 2020-ban 13,9% volt megújuló energia részaránya. Ezzel Magyarország nemcsak elérte, hanem meg is haladta az uniós irányelv alapján előírt 13%-os részarányt. A növekedés forrásai főleg a napenergia-termelés és a bioüzemanyagok voltak. 2020-ban összesen 5548 GWh villamos energiát termeltek hazánkban megújuló energiaforrások felhasználásával, ami 18,73%-os növekedést jelent az előző évi 4673 GWh-hoz képest.

  • Folytatódott a napenergia-alapú villamosenergia-termelés térhódítása, ami 2020-ban már több, mint 44%-os arányt képviselt a megújuló-alapú villamosenergia-termelési mixből. A napenergia-alapú erőművi és lakossági áramtermelés részarányának további növelését a LIFE-IP North-HU-Trans projekt is elősegíti különböző végrehajtási akciói segítségével.

További részletek a linkre kattintva olvashatók: http://www.mekh.hu/2020-ban-teljesitettuk-a-fogyasztason…

Források: Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Facebook-oldala https://www.facebook.com/energiahivatal (statisztikai adatok), LIFE-IP North-HU-Trans projektmenedzsment.

Bejegyzés megosztása