Zöld hét 2024

Egyetemünk kulcspartnere annak a 9 éves futamidejű LIFE integrált projektnek, melynek célja a Nemzeti Energia és Klímaterv megvalósításának támogatása. A 22 tagú, Energiaügyi Minisztérium által koordinált projektben az EKKE egyedüli felsőoktatási intézményként vesz részt. Nálunk került megalapításra a Szénrégió Bizottság Titkársága, mely a hazánk első szénátmenettel foglalkozó egyeztető platformjának, a Szénrégió Bizottságnak az operatív szerve.

A projektben az egyik feladat a szemléletformálási tevékenységek ellátása. A személetformálást, a klímatudatosság növelését a legkisebbek körében érdemes elkezdeni, így a programsorozat elsődleges célcsoportját a kisiskolások képezik, de életkortól függetlenül, minden érdeklődő számára érdekes és színes programokkal készülünk.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt. Oktatási, kutatási és harmadik missziós tevékenységét egyaránt ezzel a szemlélettel valósítja meg.

A Zöld hét ennek szellemében, több szervezet összefogásával – Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet, Szent Imre Katolikus Általános Iskola – valósul meg 2024. április 22 – 24. között.

Az esemény linkje: https://igazsagosatmenet.eu/zold-het/

dátum

2024. 04. 22. - 24. hétfő - szerda
Expired!

időpont

All Day
Read More
QR Code