Harmadik alkalommal is megrendezésre került a Zöld Hét az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen!

Közzétéve:

Kategória:

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem több szervezet összefogásával ismét megrendezte a Zöld Hét programsorozatot 2024. április 22. és 27. között. A sokszínű  programkínálatban közel 30 programmal várták az érdeklődőket az intézmény épületeiben, melyek mind a környezetvédelem és a klímatudatosság témakörét járták körbe.

A több napon át zajló esemény ezúttal is bringás reggelivel indult az Eszterházy téren, ahol forró teával és kávéval, édes és sós süteményekkel lepték meg a korán útra kelőket.

Ezt követően a Líceum aulája adott helyet a rendezvény megnyitójának, ahol Dr. Juhász Tibor az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem tudományos rektorhelyettese kiemelte, az egri intézmény elkötelezett abban, hogy a globális kihívásokra valódi válaszokat adjon, az oktatási és kutatási tevékenység mellett szemléletformáló rendezvényekkel is szeretnének hozzájárulni a környezetvédelemhez.
Mogyorósiné Herczeg Éva a Gyakorlóiskola Barkóczy utcai épületének főigazgató-helyettese a természet védőszentjéről, Assisi Szent Ferencről beszélt a jelenlévőknek.
Valkó Viktor az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda igazgatója elmondta, már 2. alkalommal csatlakoznak a felsőoktatási intézmény rendezvényéhez, fontos célkitűzésük ugyanis a gyerekek környezettudatosságra való nevelése.

A nyitó gondolatokat követően több mint 100 zöld ruhába öltözött általános iskolás ragadott pet palackot, hogy közösen, egyszerre mutassák meg, hogyan is kell a műanyag hulladékot szelektív gyűjtőedénybe helyezni. A gyerekek jókedvűen taposták össze a flakonokat, majd külön szeparálták a kupakokat és a tömörített palackokat.

A hét hátralévő részében az alábbi “zöld” programok” kerültek még megrendezésre a teljesség igénye nélkül:

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Fotó: Szántó György, Nagy Adri

Videó: Eger TV, Líceum TV

Bejegyzés megosztása