Részvétel a Initiative for Coal Regions in Transition – Távhős munkacsoportjának negyedik ülésén

Közzétéve:

Kategória:

A Szénrégió Bizottság Titkárságának Munkatársa képviselte az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet az Initiative for Coal Regions in Transition Távhős munkacsoportjának negyedik, egyben utolsó ülésén.

Az ülésen az Egyetem munkatársa bemutatta az egri távhőrendszer jelenlegi helyzetét, a folyamatban lévő és megvalósult dekarbonizációs intézkedéseket, valamint a jelenleg is futó TARGET technikai segítségnyújtási eszköz által támogatott projekt köztes eredményeit. A rendezvény során az előadással kapcsolatban tapasztalatokat osztott meg a velenjei és a felső-nyitrai távhőrendszerek képviselőivel, valamint a meghívott európai szakértők (pl. Wuppertal Institut, Siemens) hasznos tanácsokat adtak a fűtőmű dekarbonizációs folyamatának folytatása kapcsán.

A rendezvény nyílt konferenciával folytatódott, amely során alsó-sziléziai és luzátiai távhőrendszerek mutatták be dekarbonizációs törekvéseiket, bemutatkozott a Tri land projekt, valamint hasznos információkat osztottak meg az Európai Beruházási Bank technikai segítségnyújtási eszközeiről is.

A tanulmányút a LIFE IP North-HU-Trans projekt keretében valósult meg.

Bejegyzés megosztása