Elindult a munkavállalókat szállító elektromos autóbusz tesztüzeme társaságunknál az MVM Mátra Energia Zrt. területén!

Közzétéve:

Kategória:

A Zöld Busz Program keretében az MVM Mátra Energia Zrt-nél üzembe állított jármű a környék 13 településéről szállítja a vállalathoz az itt dolgozókat.

A társaság gépjárműparkja idén 17 elektromos autóval bővült, amelyhez rendelkezésre áll a megfelelő töltőkapacitás a helyben megtermelt villamosáram felhasználásával. A következő lépés a több száz dolgozó munkába járását segítő járművek korszerűsítése lesz.

* Az elektromos járművet bemutató sajtóeseményen Steiner Attila energetikáért felelős államtitkár elmondta: az e-buszok előnye, hogy nem bocsátanak ki szennyező anyagot és üzemeltetésük kilométerenként 60-70 forinttal olcsóbb a hagyományos meghajtású buszokénál.

* A jelentős mérföldkő elérésének köszönhetően intenzíven folytatódhat a LIFE-IP North-HU-Trans projekt C11 számú akciója, melynek egyik fő célkitűzése a lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású elektromobilitási megoldások megismertetése és széles körű népszerűsítése, másrészt a fenntartható mobilitásra épülő helyi vállalkozási környezet fejlesztése.

Forrás: MVM Mátra Energia Zrt. Facebook-oldala, LIFE-IP North-HU-Trans projektmenedzsment. Fotó: MVM Mátra Energia Zrt. weboldala

Bejegyzés megosztása