Felhívás Heves Vármegye Dekarbonizációs Díjára

Közzétéve:

Kategória:

A Heves Vármegyei Kereskedelmi Iparkamara pályázatot hirdet Heves Vármegyei Dekarbonizációs díjra.

A díj célja, hogy elismerje és a lehető legszélesebb körben megismertesse a megyei vállalatok példaértékű, hatékony környezeti és fenntarthatósági programjait, elősegítve a nagyvállalati, a kkv- és mikro vállalkozások fenntarthatósági kezdeményezéseinek erősítését és a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkájának inspirálását, személyes szerepvállalásuk növelését.

A díjra, olyan Heves vármegyei telephellyel rendelkező vállalkozások jelentekéseit várjuk, akik 2022-ben vagy 2023-ben olyan beruházást, fejlesztést, programot valósítottak meg, mely hozzájárul az zéró kibocsátás eléréséhez.

Azon vállalkozások pályázatát is várjuk, akik termelési-működési folyamataik, vagy szolgáltatásaik, rendezvényeik révén járulnak hozzá a klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentéséhez.

A DÍJRÓL:
A változó gazdasági körülményekhez és környezeti hatásokhoz igazodva, a gazdaság és a társadalom figyelmét szükséges új kihívások, jövőt meghatározó folyamatok felé irányítani. A globális klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentése érdekében elkerülhetetlen, hogy a termelési-működési folyamatokban, úgy, mint az előállított termékekben, szolgáltatásokban egyaránt törekedni szükséges a karbonlábnyom csökkentésére, a zéró kibocsátás elérésére. Ezen elv mentén fontos, hogy a kamara, mint a helyi gazdasági ökoszisztéma fejlesztésének fontos tényezője elismerje azokat a projekteket, melyek évről-évre utat mutatnak a helyi gazdaság szereplői számára ezen célok elérésében. Ezen elvek mentén alapította a HKIK a LIFE-IP North-HU-Trans projekt célkitűzéseivel összhangban a Heves vármegyei Dekarbonizációs díjat.

A díj egy gravírozott dísztárgy és egy oklevél.

ÁTADÓ:
A Dekarbonizációs díjakat a Heves Vármegyei Kereskedelemi és Iparkamara minden év elején a gazdasági évnyitójával egybekötött LIFE konferencián adja át. 2024 januárjában 5 db díj kerül átadásra.

PÁLYÁZAT:
Pályázni bármely Heves vármegyei székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozással lehet.
A pályázaton való részvétel díjmentes.

Kategóriák:
• mikrovállalkozás
• KKV
• Nagyvállalkozás

A pályázathoz alábbi adatokat kérjük megadni:

1. A pályázó adatai:
Pályázó cég neve:
Pályázó cég székhelye:
Pályázó cég telephelye (ha nem Heves megyei a székhely):
Kapcsolattartó neve:
Kapcsolattartó beosztása:
Kapcsolattartó e-mail címe:
Kapcsolattartó telefonszáma:

2. Cégbemutatás (max 1500 karakter):

3. Pályázat szövege (max 2500 karakter)

Kérjük, ide írja le, mi az a 2022-ben vagy 2023-ben megvalósított beruházás, fejlesztés, program, mely elősegíti a klímacélok elérését, vagy ismertesse a vállalkozás azon termelési-működési folyamatait, vagy szolgáltatását, mely révén hozzájárul a klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentéséhez.

A pályázatokat e-maileben várjuk a hkik@hkik.hu címre.
A pályázat benyújtási határideje: 2023. szeptember 30.

Bejegyzés megosztása