Kerekasztalbeszélgetés a klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárral gimnazisták részvételével

Közzétéve:

Kategória:

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen rendezte meg a Kutatók Éjszakáját: idén is, immáron második alkalommal a klímatudatosság állt a rendezvény fókuszában. A rendezvény keretében a Szénrégió Bizottság Titkársága kerekasztal beszélgetést szervezett Deli Daniella klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárral.

A beszélgetésre az Eszterházy Károly Gyakorló gimnáziumának 11. osztályos diákjait hívták meg: a fiatalok bevonása az Európai Zöld Megállapodás megvalósításába kulcsfontosságú. Ez az egyik legjobb időszak arra, hogy érzékennyé tegyük őket a téma iránt, hiszen pályaválasztás előtt állnak. Az ilyen események pedig, mint a Kutatók Éjszakája jó alkalmat biztosítanak számukra, hogy megismerkedjenek és beszéljenek az EU klímacéljairól, sőt abban is segítséget nyújthat, hogy megtalálják szerepüket a történetben. 

A beszélgetés során meghallgathatták helyettes államtitkár inspiráló életutját és olyan ötletek is szóba kerültek, amelyek segítségével megtalálhatják a személyiségükhöz legjobban illeszkedő pályát. A beszélgetés előtt, egyfajta bemelegítésként Dr. Piskóti-Kovács Zsuzsa, a Titkárság vezetője tartott a diákoknak előadást, melynek keretében megismerkedhettek a klímapolitika keretrendszerével, az Európai Zöld Megállapodással, külön kiemelve a fiatalok szerepét.

Bejegyzés megosztása