A MINED ERASMUS+ projekt második workshopja került lebonyolításra Thessalonikiben

Közzétéve:

Kategória:

A MINED ERASMUS+ projekt a LIFE projekt egyik első spin-off projektje, melynek fő célkitűzése egy olyan nem formális oktatási eszköztár kidolgozása, mely abban segíti az általános iskolásokat, hogy bővítsék ismereteiket a fenntarthatóság területén.

A projekt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem koordinációjával és 4 országot (Bulgária, Görögország, Németország, Románia) képviselő általános iskolák és oktatásszervezési szervezetek részvételével valósul meg. A konzorcium összeállításakor fontos szempont volt, hogy a partner álalános iskolák mind szénrégióban helyezkedjenek el. 

A workshop során ismertetésre kerültek a partner országok általános iskolákra vonatkozó oktatási rendszerei, annak érdekében, hogy meg tudjuk határozni az eszköztár optimális formáját. A munka során fontos cél, hogy olyan eszköztár kerüljön kidolgozásra, mely nem csak az 5 ország rendszerébe adaptálható, hanem más országokéba is. Az eszköztár tartalmában megjelennek majd a zöld, igazságos átmenet kulcsfogalmai is. A projekt megvalósításának következő lépéseként egy attitűd vizsgálat kerül kitöltésre a három projekt partner általános iskolában, annak érdekében, hogy felmérjük a tanulók klímatudatossággal kapcsolatos attitűdjét. Ezután elkezdődik az eszköztár kidolgozása, melyben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskolája a kulcsszereplők. 

A workshop a MIND ERASMUS+ projekt keretében valósult meg.

Bejegyzés megosztása