Egyetemünk támogatásával hét Heves megyei önkormányzat csatlakozott a Polgármesterek Európai Szövetségéhez

Közzétéve:

Kategória:

Egyetemünk projektpartner abban a 9 évig futó LIFE integrált projektben, melynek célja a térség zöld jövőképének kialakításának támogatása. Ezen célkitűzéshez illeszkedve a Szénrégió Bizottság Titkársága az igazságos átmentben legnagyobb mértékben érintett hét heves megyei önkormányzatot segített abban, hogy csatlakozzanak a Polgármesterek Európai Szövetségéhez.

A Polgármesterek Szövetsége 2008-ban indult útjára Európában azzal a céllal, hogy egybegyűjtse az olyan helyi önkormányzatokat, amelyek önként vállalják, hogy megvalósítják, sőt túlszárnyalják az EU klímával és energiával kapcsolatos célkitűzéseit. A kezdeményezés mostanra már 57 ország több mint 7.000 helyi és regionális önkormányzatát tömöríti magában, egybegyűjtve egy világméretű, többszereplős mozgalom erősségeit, valamint azt a technikai és módszertani támogatást, melyet az elkötelezett hivatalok ajánlanak fel.

A  Heves megyei átmenetben érintett önkormányzatok egy csoportot létrehozva (Mátrai Erőmű Térsége) nyújtották be a csatlakozási nyilatkozatukat a Titkárság támogatásával. A fő kapcsolattartási feladatokat a Szénrégió Bizottság Titkársága látja el.

 A tagság nagyfokú nemzetközi láthatóságot biztosít, a csatlakozás előnyei közül ki kell emelni, hogy a Polgármesterek Európai Szövetsége Irodája számos lehetőséget kínál a hálózatépítésre, az együttműködésre, ismeretek cseréjére, valamint különböző témákban történő kapacitásépítési tevékenységekre. A Szövetség tagjai az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja révén a legmagasabb szintű szakmai támogatást élvezhetik. 

Bejegyzés megosztása