Kapcsolatépítés energiaközösségek témakörében Brüsszelben

Közzétéve:

Kategória:

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen futó LIFE-IP North-HU-Trans projekt keretében a Szénrégió Bizottság Titkárságnak egyik fő feladata a más szénrégiókkal történő kapcsolatépítés. Ennek keretében a Szénrégió Bizottság Titkárságának munkatársa a COME RES Horizon 2020-as projekt zárókonferenciájára, valamint a The European Climate Pact rendezvényére utazott Brüsszelbe január végén.

A COME RES Advancing Renewable Energy Communities Horizon 2020-as projekt fő célja a megújuló energiaforrások részarányának növelése a villamosenergia-ágazatban. Ennek érdekében a projekt kilenc európai országban a megújuló energiaközösségek fejlesztésére összpontosít, tanulva a fejlett energiaközösségekkel rendelkező régiókból, és támogatva azokat a célrégiókat, amelyekben lehetőség van az ilyen közösségek kialakítására. A zárórendezvényen a projektben elért eredmények kerültek bemutatásra. A konferencia jó lehetőséget biztosított a kapcsolatépítésre, illetve arra, hogy egy átfogó helyzetképet nyerjünk az energiaközösségek kialakításának lehetőségeiről kilenc európai országban. 

A The European Climate Pact: Together in Action rendezvényen a megalapítás óta eltelt két évben elvégzett munkát ismertették a klímanagykövetek, civil szervezetek képviselői. Az európai éghajlati paktum olyan emberek mozgalma, akik egy közös ügy érdekében lépéseket tesznek a saját világukban annak érdekében, hogy egy fenntarthatóbb Európát építsenek mindannyiunk számára. Az Európai Bizottság által elindított paktum az Európai Zöld Megállapodás részét képezi, és segíti az Európai Uniót abban, hogy elérje 2050-es klímasemlegességi célját. A rendezvény során lehetőség volt a The European Climate Pact-be bevont személyekkel és szervezetekkel történő kapcsolatépítésre.

Fotók forrása: COME-RES | News, The European Climate Pact: Together in Action (europa.eu)

Bejegyzés megosztása