Sokolovban képviselte az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet a Szénrégió Bizottság Titkárságának munkatársa 

Közzétéve:

Kategória:

Október 18-19. között került megrendezésre a ‘Sokolov Inspires’ elnevezésű konferencia az Igazságos Átmenet Platform (Just Transition Platform, JTP) Groundwork programjának részeként. A konferencián a Szénrégió Bizottság Titkárságának a vezetője, Dr. Piskóti-Kovács Zsuzsa képviselte az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet.

Az Igazságos Átmenet Platform (JTP) az uniós országoknak, régióknak nyújt segítséget az Európai Zöld Megállapodás egyik kiemelt elemének, az igazságos átmenet megvalósításában. Csehországban a Karlovy Vary szénrégióban található Sokolov település sikeresen pályázott a JTP Groundwork technikai segítségnyújtására, melynek részeként a település személyre szabott tanácsadást kap az érintettek mobilizálásában, a térség gazdasági fejlődési lehetőségeinek feltárásában, valamint a ‘brain-drain’ probléma kezelésében.

A program részeként egy kétnapos konferencia került megrendezésre, melynek a fő célja az volt, hogy nemzetközi szakértők bevonásával inspirációkat nyújtsanak a helyi érintetteknek az igazságos átmenet megvalósításában. Dr. Piskóti-Kovács Zsuzsa a konferencián előadóként vett részt, prezentációjában bemutatta, hogy a térségben hogyan zajlik az érintettek bevonása: ismertette a Szénrégió Bizottság működését, illetve részletesen beszélt azon szemléletformálási tevékenységekről is, melyeket a LIFE projekt keretében végez az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

Képek forrása: George Stiff (csoportkép) és Dariusz Stankievicz 

Bejegyzés megosztása